Lees voor

Wonen en zorg

In de woningen van Laurens Wonen kunt u op uw eigen manier oud worden. Ook als u (kleine) fysieke ongemakken ervaart. Als woningcorporatie hebben wij ons gespecialiseerd in de behoeften van senioren. We begrijpen wat zelfstandig wonen voor u betekent. Laurens Wonen beheert sociale huurwoningen in 18 wooncomplexen verspreid door Rotterdam en omgeving. Laurens Wonen en zorgorganisatie Laurens zijn samenwerkingspartners.

Thuis blijven wonen met zorg
Waar u enkele jaren geleden nog kon wonen in een verzorgingshuis, is deze woonvorm door veranderde wet- en regelgeving niet meer beschikbaar. U blijft zo lang mogelijk zelfstandig wonen, als het nodig is met zorg en begeleiding die bij u thuis komt. Deze zorg kan variƫren van huishoudelijke hulp tot hulp bij uw persoonlijke verzorging zoals opstaan, wassen en aankleden of eten. We doen er alles aan om prettig wonen te faciliteren. Bij Laurens Wonen is het vanzelfsprekend dat ieder appartement gelijkvloers is, dat winkels en de metro of de tram dichtbij zijn. Er zijn verschillende combinaties van zelfstandig wonen en zorg mogelijk. Welke combinatie van zelfstandig wonen en zorg is voor u het voordeligst? Maak uw persoonlijk berekening met Zorgrekenen hieronder.

Wanneer naar een zorginstelling?
Als uw zorgbehoefte zo groot wordt dat de zorg die u nodig heeft thuis niet meer geboden kan worden, komt u wellicht in aanmerking voor opname in een verpleeghuis. Laurens Wonen werkt nauw samen met zorgorganisatie Laurens. Laurens helpt mensen bij het ouder worden, herstellen van een ziekte of leren leven met gebreken. Heeft u langdurige zorg nodig of heeft u vragen over zorg? Kijk voor meer informatie op www.laurens.nl of bel direct naar Laurens Entree: 010 33 23 000.

Financiƫle plaatje uitrekenen

Voor thuiszorg en verblijf in een zorginstelling gelden eigen bijdragen. Met behulp van Zorgrekenen kunt u uitrekenen wat dit in uw situatie betekent.