Lees voor

Emmahuis (55+)

top voorzieningen

  • Activiteiten
  • Bar
  • Laurens Thuiszorg kantoor
  • Scootmobielstalling
  • Tuin

bekijk alle voorzieningen op deze locatie

De woningen in het Emmahuis zijn erg ruim en licht. De voorgevel van dit complex is van glas en dat levert een extra ruimtelijk gevoel op. De woonkamers van de tweekamerwoningen zijn maar liefst 25 vierkante meter. En de naastgelegen slaapkamer is rechtstreeks bereikbaar vanuit de woonkamer, maar ook vanuit de hal. U kijkt in deze woningen uit over Rotterdam. De entree van de woningen ligt aan de binnengang. Aan die zijde bevinden zich ook de open keuken en de badruimte met douche, wastafel en toilet. Een grote bergruimte maakt deze comfortabele woning helemaal af. Alle woningen zijn uitgerust met een alarmeringssysteem.

In het Emmahuis zijn er wekelijks bijeenkomsten met leerlingen van het Albeda collega. Deze leerlingen organiseren bij wijze van stage activiteiten voor de bewoners.

Er is een doorloop naar het naastgelegen zorgcomplex Blijdorp waar u gebruik kunt maken van het restaurant.

Bent u 55 jaar of ouder en woont u zelfstandig, dan bent u van harte welkom bij Laurens Wonen via Woonnet Rijnmond.

De vijf eenkamerwoningen in het Emmahuis worden verhuurd aan studenten of stagiaires. Heeft u belangstelling? Neem dan telefonisch contact op met 010-4070704. Er is op dit moment echter wel sprake van een wachttijd.

Aantal en type woningen
– 5 zelfstandige eenkamerwoningen
– 122 zelfstandige tweekamerwoningen

Louis – bewoner

‘Als ik het vraag helpt de huismeester me, maar ik kan alles zelf. Rob, de huismeester doet veel hier. Alles wat vastzit in huis is voor Laurens, alles wat los zit is voor de huurder. Zo moet je het zien.’

Momenteel zijn er geen woningen beschikbaar in Emmahuis

‘Hoe ouder je wordt, hoe verder je naar elkaar toe groeit.’

Louis (72) woont vanaf 2010 in het Emmahuis. Hij haalt het vuilnis op voor mensen die het zelf niet naar beneden kunnen brengen. Vroeger was hij een wereldreiziger. ‘Ik heb bijna heel de wereld gezien.

Lees verder
‘Iedere zondag doen we met een cluppie koffie in de stad, telkens op een andere plek.’