Lees voor

Huwelijk in de Poort van Oost

Uit uw gebouw

Op vrijdag 6 september 2019 vond er in de recreatieruimte van de Poort van Oost een prachtig evenement plaats. Willeke Poppeliers (69) en Cor Pas (65), bewoners van het gebouw, traden daar in het huwelijk. Een bijzondere plechtigheid, niet alleen vanwege de locatie, maar ook omdat Willeke’s dochter de ambtenaar van de burgerlijke stand was, haar kleindochter getuige en haar achterkleindochter, de kleine Delee van 3 jaar, bruidsmeisje! Een vier generatie-plechtigheid!

Willeke en Cor kennen elkaar al ruim 20 jaar. Vanaf 2000 hebben zij een relatie. Toen Willeke vijf jaar geleden de woning in de Poort van Oost kreeg toegewezen zijn zij en Cor gaan samenwonen. Cor is al eerder voor Willeke op zijn knieën gegaan, maar door ziekte werden de plannen steeds uitgesteld. Nu was het dan eindelijk zover!

Het bruidspaar heeft bewust voor de plechtigheid in het eigen woongebouw gekozen. Ze wonen met veel plezier in de Poort van Oost en bezoeken wekelijks de recreatieruimte om er te klaverjassen. Ze bedachten spontaan dat de recreatieruimte dan ook wel een geschikte trouwlocatie zou kunnen zijn. Bovendien scheelde het reizen, omdat ook de feestelijkheden na de plechtigheid daar plaatsvonden. Aad en Cora, de vrijwilligers die de recreatieruimte beheren, zorgden ervoor dat iedereen van een hapje en een drankje werd voorzien.

Desgevraagd geeft het bruidspaar nog liefdesadvies: Wees altijd eerlijk tegen elkaar, ga nooit slapen zonder een probleem uitgepraat te hebben, niemand is de baas en bespreek alles!

Wij wensen Cor en Willeke Pas nog heel veel jaren in gezondheid en geluk met elkaar!