Lees voor

Laurens bruist!

Actueel

Studio Bruis, een initiatief van Platform 31, stimuleert ouderen om (weer) actief deel te nemen aan gezellige activiteiten binnen- en buitenshuis. De inzet van vrijwilligers en bewoners zorgt voor meer gezelligheid en reuring in een wooncomplex. Het doel van dit initiatief is om ouderen bewust te maken van het gegeven dat zij zelf de regie hebben over een zinvolle, fijne invulling van hun bestaan.

Laurens Wonen heeft in maart van dit jaar deelgenomen aan de workshop “Vitale Woongemeenschappen” tijdens het Festival ‘Rotterdam wordt ouder!’ in theater Zuidplein. Daar hebben wij een pilot gewonnen om de methode van Studio Bruis in een van de wooncomplexen van Laurens Wonen in te zetten. Gekozen is voor het wooncomplex Laurens.

In oktober gaan wij van start met een workshop met enkele enthousiaste bewoners die zich voor Studio Bruis willen inzetten. Daarna volgt een bewonersbijeenkomst waarbij alle bewoners zijn uitgenodigd om mee te praten. Zij kunnen hun wensen uitspreken over hoe dit tot een succes kan worden gemaakt in woongebouw Laurens.