Lees voor

Laurens Wonen, de Autoriteit woningcorporaties en de pers

Actueel

Laurens Wonen krijgt de laatste tijd publicitaire aandacht. Dit naar aanleiding van de oordeelsbrief van de Autoriteit woningcorporaties (Aw). Het heeft zelfs geleid tot kamervragen van de heer Daniel Koerhuis (VVD) aan minister Ollongren. Dat wij minder positief in het nieuws zijn gekomen, betreuren we. Ook omdat wij daardoor Teun van den Akker, die de afgelopen jaren goede dingen voor ons deed, noodgedwongen zagen vertrekken. Zijn besluit om op te stappen als voorzitter van de Raad van Commissarissen om een einde te maken aan de discussie over zijn persoon, onderstreept zijn goede intenties voor Laurens Wonen.

Dat gezegd hebbende, zijn we toch blij dat er een kritische pers, Aw en kamerleden zijn die ons volgen. Waarom? Omdat wij barsten van de ambitie. Dat wij dingen goed doen, maar nog beter willen doen. Omdat er zaken zijn die ook gewoon beter moeten. Dan is het dus goed dat we scherp worden gehouden. Omarmen we de kritiek en het toezicht. Dat hoort namelijk bij een maatschappelijke organisatie die werkt met publiek geld.

De toekomst zien we dan ook met vertrouwen tegemoet. Wij blijven voortvarend aan de slag met verhuringen, onderhoud en renovaties. Dat werk gaat namelijk gewoon door. En de verbeterpunten van de Aw? Ook die gaan we oplossen, reken maar!