Lees voor

Laurens Wonen helpt mee aan het realiseren van de 6-Minutenzone

Actueel

De Hartstichting werkt samen met de gemeente Rotterdam om in de gehele stad een 6-Minutenzone te realiseren voor AED’s. Dat betekent dat u, waar u ook bent, binnen zes minuten bij een defibrillator kan zijn. En dat kan precies het verschil maken in het geval van een hartstilstand.

 

Rotterdam wordt een 6-Minutenzone
Laurens Wonen helpt mee aan het realiseren van de 6-Minutenzone door AED’s te plaatsen en elektrisch aan te sluiten aan de buitengevels van een aantal door de Hartstichting aangewezen wooncomplexen. Het kan zo zijn dan ook aan de gevel van uw wooncomplex wordt een AED opgehangen.

Wat is een AED?
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan levens redden bij een hartstilstand. Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer op gang kan brengen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Burgerhulpverleners
In de 6-Minutenzone kunnen burgerhulpverleners, mensen die kunnen reanimeren, binnen 6 minuten de juiste hulp bieden bij een hartstilstand. Ze bellen 112, starten met reanimeren – nog voordat de ambulance gearriveerd is – en zetten een AED in. Hiermee verbetert de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk.

Hoe werkt het?
Stap 1: Burgerhulpverleners krijgen een oproep bij een hartstilstand in hun buurt.
Stap 2: Burgerhulpverleners starten met reanimeren, halen een AED en zetten deze in.
Stap 3: Burgerhulpverleners gaan door met reanimeren totdat de ambulance er is.

Wilt u ook burgerhulpverlener worden?
De Hartstichting biedt een gratis reanimatiecursus aan. Ga naar www.hartstichting.nl voor meer informatie.