Lees voor

Living Lab ‘Social Cohesion’

Actueel

Woensdag 10 juli bezochten 35 internationale stedenbouwkundigen en bestuurders tijdens het Living Lab ‘Social Cohesion’ ons innovatieve Laurens-woonconcept Samen & Anders (S&A). Hun bezoek was onderdeel van de Urban Resilience Summit 2019, georganiseerd door de Rockefeller Foundation (New York) in samenwerking met de Gemeente Rotterdam.
Bob Janse (Projectleider Sociale Innovatie van Laurens Wonen) nam het internationale gezelschap mee in de transformatie van het verzorgingshuis naar de innovatieve woonvorm waarin mensen betaalbaar kunnen wonen en elkaar helpen. Studenten Quincy Maan en Daphne Kusters van de opleidingen Ruimtelijke Ordening en Planologie (Instituut Gebouwde Omgeving) en Lifestyle & Transformation Design (Willem de Kooning Academie) toonden de veelzijdigheid van S&A en het positieve rendement van het innovatieve woonconcept Samen & Anders van Laurens Wonen.
Daphne, Quincy en Bob presenteerden hun onderzoeksresultaten aan het internationale gezelschap. Na de presentatie kreeg het netwerk een korte rondleiding door het gebouw, waarbij de bezoekers de mogelijkheid kregen om meer vragen te stellen aan de studenten. Om echt het gevoel van de bewoners over te brengen, mochten zij een kijkje nemen in de kamer van bewoonster Jolanda.