Lees voor

Leer uw bestuurder kennen!

Actueel

Sinds 1 juni jl. is Richard de Boer bij Laurens Wonen in dienst als directeur/bestuurder. We hebben hem toen op de website al kort aan u voorgesteld en toegezegd later in het jaar wat meer over hem te vertellen. Bij deze.

Richard is geboren in Amsterdam en woont in Amstelveen. Hij is getrouwd met Cindy en vader van dochter Robin (14) en zoon Lars (12). Hij gaat graag met zijn zoon naar de wedstrijden van Ajax in de Johan Cruyff-arena.
We stelden hem de volgende vragen:

Heb je (naast Ajax) nog meer hobby’s?
Ik tennis ook nog. Een sport die je lang kan uitoefenen en ik heb het opgepakt nadat ik gestopt ben met voetbal. Ik ben verder lid van de flippervereniging (pinball) en mag graag afspreken met vrienden in de stad om gezellig uit eten te gaan.

Hoe bevalt het jou als echte Amsterdammer in Rotterdam? Merk je daar, naast het eeuwige struikelpunt Ajax en Feyenoord, iets van? Zijn er verschillen?
Amsterdam en Rotterdam zijn twee van de grootste steden van ons land. In beide steden wonen ontzettend veel mensen en beide steden zijn van grote invloed op het dagelijks leven in Nederland. Amsterdam is historisch, toeristisch en bourgondisch. Rotterdam is vernieuwend, een handelshaven en no-nonsense. Ik ben resultaatgericht, dat past wel bij Rotterdam merk ik. Verder is het een onderwerp wat de nodige humor kan brengen in gesprekken. Daar hou ik van. Ik merk dat ik me hier thuis voel. Rotterdam heeft duidelijk een plek in mijn hart veroverd. En dat in een paar maanden!

De eerste zes weken ben je bij Laurens Wonen druk geweest met kennismakingsgesprekken en je te verdiepen in de organisatie. Wat waren je eerste indrukken?
Wat een leuke mensen! Maar ook; een organisatie waar een hoop moet gebeuren! De organisatie wilde vooruit, maar dat lukte niet. Daar werd en wordt over gemopperd. Logisch, verandering is nooit makkelijk, maar toch moeten we daar wel mee stoppen. Ik moet samen met het Management Team en de Raad van Commissarissen Laurens Wonen vaart meegeven, ambitie en vreugde. Ik hoop iedereen mee te krijgen in deze beweging. Alleen dan kunnen we samen succesvol zijn. Samen vooruit, dat is de kern.

Daarna ging je met vakantie en na terugkeer ging je ècht aan de slag met Laurens Wonen. Wat heb je allemaal al aangepakt, uiteraard samen met de medewerkers?
We hebben gekozen voor een compacter MT, om slagvaardiger te zijn. We hebben onze ICT tegen het licht gehouden. Dat heeft veel opgeleverd en we zijn daar druk mee aan de slag. We zijn voor het eerst sinds lange tijd gestart met een groot renovatieproject; de Bertrand Russell. We proberen helder beleid te formuleren, dit te vertalen naar concrete doelen. Het zo organiseren dat deze plannen ook worden gerealiseerd. Plannen hadden we genoeg, maar daar bleef het te vaak bij. We hebben een nieuwe naam en logo bedacht, als symbool voor de nieuwe start en identiteit.

Wat zijn je plannen met Laurens Wonen voor de toekomst?
Die nieuwe naam en logo op onze gevel en gebouwen schroeven natuurlijk! Invulling geven aan onze ambitie om de toenemende zorgvraag van onze bewoners op te lossen. Daar gaan we met ongeveer vijf woongebouwen een praktische verkenning doen. Partijen als thuiszorg, welzijn, etc. uitnodigen om het vraagstuk van de toenemende vergrijzing (verzilvering is eigenlijk een betere term) samen met ons op te lossen. Ons bezit verduurzamen en een betere organisatie neer te zetten. Geloof me, we hoeven ons niet te vervelen. Werk aan de winkel. Gelukkig zijn we een Rotterdamse corporatie, hard werken zit in ons DNA.