Lees voor

Renovatie Bertrand Russell – Start bouw

Uit uw gebouw

UPDATE:

Tijdens een gezellig koffie-uurtje op 28 april jl. om de start van de bouw te vieren met bewoners, en medewerkers van Aertgeerts en Laurens Wonen sneed Richard de Boer de taart aan.

 

Start werkzaamheden
Op 22 oktober 2019 is de officiële overeenkomst voor de renovatie en verduurzaming ondertekend door directeur/bestuurder Richard de Boer en de heer Leon Aertgeerts, directeur van de firma Aertgeerts uit Rotterdam.

Op 28 oktober a.s. wordt gestart met de bouw, te beginnen met de algemene werkzaamheden op de begane grond. Daarna is het de bedoeling dat van boven naar onder gewerkt wordt, dus gaan we verder op de 20ste verdieping.

Laurens Wonen wil de start bouw een feestelijk tintje geven door met elkaar een kopje koffie of thee te drinken met een lekker gebakje erbij, op 28 oktober a.s. om 10.30 uur in de recreatieruimte. Alle bewoners zijn daarvoor van harte uitgenodigd. Directeur/bestuurder Richard de Boer, een aantal collega’s van Laurens Wonen en medewerkers van Aertgeerts zullen ook aanwezig zijn.

Laurens Wonen investeert ruim € 6 miljoen om de Bertrand Russellflat te renoveren. Het woongebouw is 49 jaar oud, en er worden noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. We investeren tegelijk ook in duurzaamheid. We willen de kwaliteit van het woongebouw zo verbeteren dat de woningen het energielabel A krijgen. De verbeteringen in de woningen hebben grote invloed op de energiekosten. Berekend is dat deze gemiddeld met € 30,24 per woning per maand dalen. De werkzaamheden starten in oktober 2020 en zullen in totaal acht maanden in beslag nemen. Er is een modelwoning. Inmiddels heeft meer dan 70% van de bewoners met de renovatie ingestemd. De bewoners worden door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de stand van zaken.